Lövöldözős gyógyszer II.

A vezető média ugyan főcímben számolt be arról, hogy egy amerikai támaszponton valaki meglőtt 43 katonát békeidőben, akik közül 13 meghalt, de a megszokott módon szemérmesen szemet hunyt a lényeg felett. Miközben a Kossuth Rádió egy katona pszichológust említett a híreiben, a valóságban egy pszichiáter volt az illető. A kettő közt jelentős különbség van. Az utóbbi kategóriába tartozó orvosok azok, akik vegyianyagokkal és alkalmanként elektromos árammal manipulálják az agyat remélve, hogy valami változik.

Nidal Malik Hasan orvos volt. Mégpedig pszichiáter! A média pedig vallási, ideológia és politikai okokat keres a háttérben, és mint minden ilyen esetben a fegyverviselési szabályokat vitatja. Ahelyett, hogy megkérdezné, milyen tudatmódosító szert szedett a doki.

Az már közismert, hogy az általánosan alkalmazott antidepresszánsoknak kimutathatóan öngyilkossági hajlam növelő mellékhatása van. Az pedig csak a közelmúlt felméréseiből derül ki, hogy a pszichiátereknek jelentős része “öngyógyító” céllal maga is szedi az általa javasolt antidepresszánsokat.

Az elmúlt évtized legtöbb esztelen lövöldözését tudatmódosító szerek hatása alatt követték el:

  • Chicagoban Stephen Kazmierczak egy zsúfolt középiskolai előadóban lelőtt 5 diákot. Mint kiderült prozac-ot  szedett.
  • A Coloradoban, ahol Eric Harris és Dylan Klebold megölt 12 embert és megsebesített még vagy 23-at, a média csupán azt felejtette el kiemelni, hogy mindketten antidepresszánst szednek.
  • Robert Howkins a pszichiátria terméke. Kezdetben ADHD miatt kezelték pszichiátriai szerekkel, majd depresszió ellen kapott antidepresszánst. Mivel ettől nem tűntek el a pattanásai, sőt a csajoknál sem lett sikeresebb, ki kellett találnia valami ütősebbet. Lelőtt pár embert egy zsúfolt bevásárlóközpontban, majd öngyilkos lett.
  • Egy Chow nevű koreai fickó a chicagoi egyetemen lelövöldözte iskolatársait, összesen 32 embert. Ő szintén pszichiátriai szerek hatása alatt állt.
  • De említhetném a mindenki által szeretett és tisztelt színészt Heath Ledgert, aki nem lövöldözött, hanem véletlenül két tudatmódosító gyógyszert vett be egyszerre és meghalt tőle. Vagy azt, hogy még nem zárult le a vizsgálat, de úgy tűnik Michael Jackson halálát is háziorvosa által túladagolt Demerol okozta.
  • Májusban John M. Russell az iraki fővárosban, Bagdadban lévő Camp Libertyben lőtt le öt embert, nála is a mentális problémákat tették felelőssé a gyilkosságért, amikre rendszeresen gyógyszert is szedett.

2005-ben derült ki, hogy az Eli Lilly gyógyszergyárnak voltak belső információi arról, hogy az általa gyártott Prozac 1200%-al növeli meg az öngyilkossági hajlamot, de ezt elmulasztották nyilvánosságra hozni.

2006-ban jelent meg az a publikáció, ami szerint a Paxil nevű antidepresszáns duplájára növelte a kezeltek gyilkossági hajlamát. Egy másik tanulmány, ami az Archives of General Psychiatry című lapban jelent meg, azt állítja, hogy azok a gyermekek, akik antidepresszánst szednek hajlamosabbak az öngyilkosságra.

Persze ezek a hírek kényelmetlenek a vezető médiának, mivel rossz színben tünteti fel azokat a gyógyszergyártó cégeket, akiktől a bevételük java származik. Tényleg – hallgatta mostanában napközben a Kossuth Rádiót? Szinte csak gyógyszerreklám van benne és betegségekről szóló hírek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top