A b-vitamin hiánya betegségekhez vezethet

B-vitamin: egyre népszerűbb téma az emberek körében. Kétségek nélkül állíthatjuk, hogy ez a vitamin rendkívül előnyös számunkra, főleg a fáradtság tüneteit tekintve. Valószínűleg bármelyik idős ember el tudja mondani, hogy a B-vitamint minden orvos ajánlja.

Szóval mikor volt az utolsó alkalom, amikor eszébe jutott a B-vitamin? Elgondolkodott már azon, miért vannak repedések a szája sarkainál? Sőt, gondolkodott már azon, hogyan szűntetheti meg a depressziót természetes eszközök segítségével?

Nos, ezek mind a B-vitamin hiányosságával függenek össze!

1. B2-vitamin (Riboflavin)

A Riboflavin segít létrehozni a vérsejteket. Észrevette már valaha, hogy a középkorú embereknek szinte teljesen eltűnik a felső ajka? Ez valósznűleg azért van, mert több B2-vitaminra lenne szükségük. A B2-vitamin hiányának tünetei a szájon és az ajkakon és a torokban jelentkeznek.

2. B3-vitamin (Niacin)

A Niacin segít lenyugodni. Ha egy kicsit depressziósnak, letörtnek érzi magát, a B3 lehet a megoldás. A hiányosság tünetei még a különböző emésztési zavarok, a fáradtság, a rákos megbetegedések, a depresszió és a mindennapi stressz alacsony küszöbértéke.

3. B5-vitamin (Pantoténsav)

A test szinten mindenhol használja a pantoténsavat. Az agy, a szív és a tüdő működését is mind-mind elősegíti. Ezenekívül segít megszabadulni a stressztől is. A B5-vitamin hiánya okozza a mellékvese kimerülését, az asztmás rohamokat, az álmatlanságot, a hányingert, a fáradtságot és az ingerlékenységet is.

4. B6-vitamin (Piridoxin)

A B6-vitamin alacsony szintje menstruációs zavarokat okozhat.

5. B12-vitamin (Kobalamin)

A B12 az egyik legfontosabb a B-vitaminok közül. Hiánya a mentális energia elvesztését, nehéz koncentrációt és impotenciát is okozhat.

Természetes B-vitamin források

Hogyan pótolható a B-vitamin? Milyen természetes formái vannak? Egyszerű! Nézzen körbe a boltokban! Az alábbiak közül biztosan jónéhányat megtalálhat a polcokon és mind hasznos B-vitamin forrás!

  • sörélesztő
  • búzacsíra
  • tojás
  • hal
  • avokádó
  • mogyorófélék
  • méhpempő
  • nyers méz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top