• Itt vásárolunk:
  • Vitaminkirály
  • AminoPrimo

Natúr Hírek Naprakész, őszinte, érdekes

  • Címlap
  • Vitamin ABC
  • Étkezés
  • Életmód
  • Gyógynövények
  • Pszichiátria

Karfiol: egy fantasztikus zöldség 5 lenyűgöző előnnyel

2017 júl 27 Szóljon hozzá

A karfiol számos formában fogyasztható, például salátaként nyersen, főzve köretként vagy akár rántva is. Nagyon változatosan elkészíthető zöldségről van szó, ezért gyakran előfordul, hogy királyi szuperételként is emlegetik.

A bőrre, a hajra és az immunrendszer működésére is rendkívül jó hatással van, ugyanakkor óvatosnak kell lennünk a fogyasztásakor. A különböző rovarok előszeretettel foglalják el a karfiol belsejét és ezek sokszor szabad szemmel nem is láthatóak. Elengedhetetlen, hogy óvatosak legyünk és minden alkalommal mossuk meg a karfiolt, mielőtt megfőznénk, elfogyasztanánk.

Íme a lista a lenyűgöző előnyökről, amikkel a karfiol rendszeres fogyasztása jár:

1. Rákmegelőző tulajdonságok

A karfiol kénvegyületek tárolója, így segíthet a daganatok fejlődése elleni küzdelemben, mondta el dr. Anju Sood.

Az Amerikai Országos Egészségtudományi Intézet Országos Orvostudományi Könyvtárának honalpján közzétett online folyóiratban a szerzők, Kendra J. Royston és Trygve O. Tollefsbol megjegyezték:

„Az epigenetikai étrend rendkívül érdekes, hiszen a kutatás azt sugallja, hogy a keresztes zöldségek nem csak fontos tápanyagforrások, de kulcsfontosságú szerepet játszhatnak abban, hogy a rák többé ne legyen életveszélyes betegség.”

A szakértők azt is megjegyezték, hogy ezek a zöldségek gyulladásgátló hatású vegyi összetevőket tartalmaznak, valamint bizonyos rákkeltő enzimek méregtelenítését is elősegítik és sok rákos sejtre mérgezőek.

2. Vitamintartalom

C- és K vitamint tartalmaz, és képes megakadályozni a koleszterinszint növekedését valamint javítja a szervezet véráramlását is.

3. Ásványi anyag raktár

Rengeteg ásványi anyagok tartalmaz, például magnéziumot, foszfort, káliumot, mangánt és rengeteg fehérjét. Ez a sok vitamin és fehérje teszi a karfiolt az egyik legjobb választássá az egészséges étrendhez.

4. Hatalmas rosttartalom

Az élelmi rostok segítik az emésztési folyamatokat és segítenek megvédeni a gyomor falát is. A karfiol rendkívül jó rostforrás, ami hosszabb időn keresztül szívódik fel. Néhány esetben a karfiol túlzott fogyasztása puffadáshoz vagy gázokhoz vezethet.

5. Jót tesz az agynak

Karfiol rendkívül jó B-vitamin és kolin forrás, amely segít az agy fejlődésében, élesíti a memóriát és segíti a tanulást.

ásványi anyag élelmi rost karfiol rákmegelőző 2017-07-27
Facebook Pinterest Email Print Tovább
Előző cikk:

Szőlő: 7 csodálatos egészségügyi előny hajra és bőrre

Következő cikk:

Toxinok ellen gyógynövényekkel: 5 összetevő, ami segít a szervezete kitisztításában

Hasonló írások

A gyermekek egészségéhez ezek elengedhetetlenek!

A gyermekek egészségéhez ezek elengedhetetlenek!

Ezek a leggyakoribb vitamin- és ásványi anyag hiányok a szervezetben

Ezek a leggyakoribb vitamin- és ásványi anyag hiányok a szervezetben

Demencia és magas magnéziumbevitel?

Demencia és magas magnéziumbevitel?

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Ezt is érdekelhet

A gyermekek egészségéhez ezek elengedhetetlenek!

A gyermekek egészségéhez ezek elengedhetetlenek!

Minden szülőnek fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítson arra, hogy gyermekei egészségesen, kiegyensúlyozottan táplálkozzanak. Az egészséges ...

Hírlevél

A hét legérdekesebb hírei pénteken. Iratkozz fel! Ne maradj le semmi fontosról az egészség témájában.

Legfrissebb

A magas vérnyomás világnapja: Figyelj a szívedre, mielőtt túl késő lenne!

A magas vérnyomás világnapja: Figyelj a szívedre, mielőtt túl késő lenne!

Hogyan segíthetnek a gyógynövények a vizsgaidőszakban?

Hogyan segíthetnek a gyógynövények a vizsgaidőszakban?

Vashiány: egy rejtőzködő probléma, ami fáradttá, leverté és beteggé tehet

Vashiány: egy rejtőzködő probléma, ami fáradttá, leverté és beteggé tehet

Május 6. – Sportolók Napja: Mozgásban az egészség!

Május 6. – Sportolók Napja: Mozgásban az egészség!

Méz: A méhek egészséges ajándéka az emberiség számára

Méz: A méhek egészséges ajándéka az emberiség számára

Anyák: Nézzük, hogy mit tehettek a testi és lelki egyensúlyért!

Anyák: Nézzük, hogy mit tehettek a testi és lelki egyensúlyért!

Legolvasottabbak

  • 1

    A kurkuma jobb mint a Prozac

  • 2

    Energiát adó és koncentrációt fokozó gyógynövények

  • 3

    Astragalus: gyógynövény 6 hihetetlen egészségügyi előnnyel

  • 4

    Hipertónia: Mit érdemes tudnod a magas vérnyomással kapcsolatban?

  • 5

    Miért nem gyógyul a magas vérnyomás?

Friss hozzászólás

  • Miért (nem) jobb az édesburgonya

    admin

    Átlagosan egy tő batáta 1–3 kg gumót terem. Ez azt jelenti,...

  • Miért (nem) jobb az édesburgonya

    Flor

    Még hogy nem finom a batáta nyersen??? Jobb, mint a nyers ré...

  • Egészséges immunrendszer 10 lépésben

    Megjelent a legújabb, ingyenes Vitaking Katalógus - Vitaking

    […] különösen a téli időszak kihívásaira, mint például...

  • Csokoládé flavonoid tartalma

    5 nyomós érv, hogy ne száműzd a csokoládét az étrendedből - Remind

    […] kedvez azoknak, akik a kardiovaszkuláris megbetege...

  • Kínai gyógynövényes orvoslás? Hogyan erősítenek a gyógynövények?

    Keserű íz: Az emberek nagy része nem szereti ezt az ízt. De vajon miért?

    […] hagyományos kínai orvoslásban öt különböző íz léte...

  • Vitamin ABC
  • Életmód
  • Gyógynövény
  • Tippek
  • Sitemap
  • Timeline
Copyright 2008-2023, All Rights Reserved
Natúr Hírek Magazin - Naprakész, őszinte, érdekes