A B6-vitamin véd a szívbetegség ellen

Mivel továbbra is világszerte millióknak az életét keserítik meg a szív- és érrendszeri betegségek, pedig folyamatos tudományos bizonyítékok kerülnek elő, melyekből kiderül, hogy viszonylag egyszerű táplálkozással és életmódváltással megelőzhetőek lennének.

Előzetes vizsgálatok kimutatták, hogy az alacsony B6-vitamin szint kiváltó oka lehet a gyulladásos betegségeknek, szív- és érrendszeri betegségeknek, gyulladásos bélbetegségeknek, cukorbetegségnek, és az új kutatások szerint a B6 és B12 vitaminok hiánya kapcsolódhat a kognitív hanyatlással és a depresszióval.

The Journal of Nutrition-ban megjelent cikkben az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma, Human Nutrition Researches Center a bostoni Tufts University-n végzett kutatásból kiderül, hogy a B6 vitamin hiánya jelentősen megnöveli a gyulladásos betegségek kialakulásának kockázatát, különös tekintettel a szív- és érrendszeri betegségekre, ami a vezető halálozási okok között van az Egyesült Államokban.

A teljes spektrumú B-vitaminok nélkülözhetetlenek az energia-anyagcserénél. Legújabb kutatások megerősítik, hogy a kiegyensúlyozott étrend  és a B-vitamin napi pótlása segít megelőzni többek között a szívbetegségeket, a demenciát (szellemi leépülés) és a depressziót.

Forrás: Vitamintanacsado.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

scroll to top