Hét gyógynövény a magas vérnyomás ellen

Hét gyógynövény a magas vérnyomás ellen

A magas vérnyomás önmagában is egy igen kockázatos állapot, ám a mellékhatásai csak fokozzák a helyzetet. Ezért is lényeges minél előbb tenni ellene.

A magas vérnyomás, vagyis a hipertenzió felelős lehet a vesebetegségért, a szívinfarktusért, a látásproblémákért, a szívelégtelenségekért, a sztrókért és sok más életveszélyes állapot kialakulásának kockázatáért. Sajnálatos módon sokan nem veszik komolyan ezeket a fenyegető tüneteket. Vagy azt tapasztalták, hogy az orvos által előírt gyógyszerek olyan mellékhatásokkal jártak, amik miatt rosszabbul érezték magukat.

Nem a gyógyszeres kezelés az egyetlen megoldás!

A magas vérnyomással kapcsolatos kezelési tervek részeként az orvosok gyakran hangsúlyozzák a betegek számára, hogy az egészségük érdekében mennyire fontos az életmódbeli változás. Az olyan dolgok, mint például a testmozgás és a több zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó étkezés, mely során kevesebb húst és tejterméket fogyaszt, sokat segítenek a magas vérnyomás csökkentésében. A magas vérnyomában szenvedő emberek további, otthoni intézkedéseket tehetnek vérnyomásuk csökkentése érdekében.

7 gyógynövény, ami segíthet

Az alábbi 7 gyógynövény legtöbbje népszerű és használt a konyhákban világszerte és mindegyik segít csökkenteni a vérnyomást, ezáltal segít elkerülni az orvosokat is.

 • Fokhagyma: A New Orleans-ban található Klinikai Kutató Központ tanulmánya rámutatott, a fokhagymában található allicin segített 9, a kutatásban részt vevő betegnek a súlyosan magas vérnyomását csökkenteni.
 • Hagyma: A Táplálkozási Folyóirat tanulmánya megállapította, hogy az antioxidáns flavanoid, a kvercetin az alanyoknál csökkentette mind a diasztolés, mind a szisztolés nyomást, szemben azokkal az alanyokkal, akik csupán placebót kaptak.
 • Fahéj: Ez a gyógynövény számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Beleértve a vérnyomás és a cukorszint csökkentését. Kutatások bizonyítják, hogy azoknál az alanyoknál, akik a fahéj vízben oldható formáját itták, vérnyomáscsökkenés lépett fel és csökkent a cukorszintjük is.
 • Oregánó: Egy állatokon végzett vizsgálat kimutatta, hogy az oregánóban található carvacrol vegyület csökkenti az artériás nyomást, a diasztolés és szisztolés vérnyomást valamint a pulzusszámot is.
 • Kardamom: Csupán három hónapnyi szedés után 20 ember, akinél megállapították a hipertenziót, vérnyomáscsökkenést tapasztalt.
 • Oliva: Az olivaolaj a mediterrán konyha egyik legfontosabb eleme, ez az emberek egészségén is látszik. Az ezeken a területeken élő emberek nem szenvednek a magas vérnyomástól, és ők a világ legegészségesebb emberei.
 • Galagonya: Egy kísérlet során 79, 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő ember szedett 1200mg galagonya kivonatot 16 héten keresztül. A diasztolés nyomásuk lecsökkent a normális értékekre.

  0 Replies to “Hét gyógynövény a magas vérnyomás ellen”

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  scroll to top