Rezsicsökkentési ötlet

Wim Hof egy holland fenegyerek, közismert becenevén “A Jégember”. Ő a szélsőségesek közt is szélsőségesnek minősül. Ellenáll a szélsőséges hidegnek és a melegnek egyaránt. A róla elnevezett Wim Hof módszer segítségével több mint 20 világrekordot tudhat magáénak.

Íme néhány példa:

  • 2007-ben megmászta a Mount Everest és túljutott a “halál zónának” nevezett magasságon (~ 7500 méter), miközben nem viselt semmit, csak egy rövidnadrágot és egy mászóvassal felszerelt szandált a mezitlábán.
  • 2009-ben, lefutotta a teljes maratont 5 óra és 25 perc alatt messze a sarkkörön túl Finnországban. A hőmérséklet -20 °C körül mozgott. Itt sem viselt semmit, csak rövidnadrágot.
  • Hof tartja a jelenlegi Guinness Világ Rekordot a leghosszabb jeges fürdővel – 1 óra 53 perc és 12 másodperc.
  • De nem csak a hideg érdekli.
  • 2011-ben futott egy teljes maratont a Namíb-sivatagban – víz nélkül. A futást Dr. Thijs Eijsvogels felügyelete mellett végezte.

“Breath motherfucker!”
– Wim Hof

  • Képes futni nagy magasságokban is anélkül, hogy magassági betegségben szenvedne.
  • Ugyanebben az évben mérget fecskendeznek orvos felügyelete mellett a szervezetébe és bebizonyította, hogy képes hatékonyan irányítani a testének autonóm immunválaszát. Képes volt felemelni a kortizol szintjét, és csökkenteni a vér citokin koncentrációját (gyulladásos mediátorok) kizárólag meditációs technikák alkalmazásával.

Rendszeresen romba dönti az orvostudomány képviselőit és a következő videón is látható megvető csodálkozást varázsol az arcukra. Nem csak ő képes erre, képes megtanítani másoknak is, hogy elérjék ezt – egy mindössze 4 napos képzés során.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top