Rákgyógyítás lignannal

Derült égből villámcsapásként ért a Health Sciences Institute legutóbbi levele. Jenny Thompson mutatta be azt az anyagot, amivel előrehaladott szakaszban tartó rákos betegek lettek tünetmentesek mindössze pár hónap alatt. Az áttétek száma 82%-al csökkent.

A kísérletben emberek vettek részt, és 31%-al csökkent a rákos sejtek száma mindössze 30 nap alatt. Egy másik kísérletben egerek ették ezt az anyagot aminek a végén fele annyi volt a daganatos egerek száma, mint a kontroll csoportban.

És a hihetetlen hatás nem csak a rákos eseteknél jelentkezett. 2-es típusú cukorbetegek hagyták abba az inzulin használatát, miután elkezdték enni, prosztata megnagyobbodástól szenvedő emberek aludták át az éjszakát, stb…
És mindezt egy, a szemétből visszanyert hulladék anyagtól.

Mi történik itt?

A legújabb rákellenes kutatások célpontja nem más, mint a … lenmag.
Várjunk csak! Jól hallottuk? Hisz a lenről mindent tudunk. Évezredek óta esszük (mostanában nem olyan sokat), itt van az orrunk előtt, nem is olyan régen még jelentős export cikkünk volt. Hogy lehet, hogy eddig senkinek nem tűnt fel a hatása? Az írásból kiderül ennek az oka.

Nem a lenmag, hanem a len héjában található lignan koncentrált változata alkalmas terápiás célokra.
Mi is ez a lignan?
Alapos biokémiai analízisek kimutatták, hogy a lenmagban mintegy 27-féle fitohormon van, amely csökkenti a rákos megbetegedések kialakulását. Ezek közül a legnagyobb mennyisében a lignan található meg a lenmagban.
A lignan egy gyógyászatilag is jelentős hatóanyag. Hatását akkor fejti ki, ha a bélflórában levő mikro-organizmusok hatására át tud alakulni emberi hormonná.
A vicc az, hogy az élelmiszer iparban eddig ezt az anyagot egyszerűen eldobták, mint hulladékot.

Ahogy egyéb gabonák esetében is, a tápanyagok jelentős része a héjban koncentrálódik, így van ez a len esetében is. A cikkben szereplő koncentrátumból egyetlen kanálnyival kell fogyasztani, amit 7 liter lenmag elfogyasztásával lehetne egyébként megenni. Ez lehetetlen, sőt mérgező is lenne. Ilyen mennyiségű hagyományos lenmag fogyasztása nem megvalósítható, egyrészt, azért mert ilyen mennyiségben mérgező ciánvegyület kerülne a szervezetbe, másrészt pedig a lenmag felületén lévő nyálkaanyagok miatt ennek a mennyiségnek csak töredéke hasznosul.

Érdekes, hogy mindhárom “rákbizniszből élő” szervezet, a Mayo klinika, a Amerikai Rák Intézet és az FDA is egybehangzóan azt nyilatkozta, hogy a linom ígéretes és eredményesnek tűnik a rákkezelésben.

Az írás tartalmaz még utalásokat a lenmagban található egyéb értékes összetevőkre, olyanokra mint az omega-3 olajok, és egyéb antioxidánsok, de ez nem lényeges most. Pár esettanulmány is van benne meg rengeteg referencia. Akit érdekel, megtalálja a www.hsibaltimore.com oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top