A legjobb energiaital a magyar piacon

A rengeteg jobbnál-jobb és rosszabbnál-rosszabb energiaitalnak nevezett termék között, amit a boltokban és a fitnesztermekben árulnak elfeledjük, hogy a legjobb erre a célra nem más, mint a régi jó öreg H2O, magyarul a víz. Jómagam úgy gondolom, hogy a legjobb “energiaital” a tiszta víz. Annak érdekében, hogy ténylegesen érezd a hasznát, az alábbi három dolgot érdemes betartani a fogyasztása során. Összeválogattam a három legfontosabb tudnivalót a vízivással kapcsolatban.

  1. Előbb igyál, mint megszomjazol. Amennyiben pár órával a legutolsó étkezést követően ismét éhesnek érzed magad és csak úgy csipegetnél valamit, előbb igyál egy pohár vizet. Érdekes az emberi test jelzésrendszere. A legtöbben a szomjúságot összetévesztjük az éhséggel.
    Amíg meg nem tanulja valaki ezt megkülönböztetni, célszerű tudatosan kontrollálni a dolgot és inni, mielőtt megszomjaznánk.
  2. Kortyolgass folyamatosan. Igyál egy pohár vizet rögtön, amikor megébredtél reggel, amivel pótolhatod az éjszakai alvás alatt elvesztett folyadékot. Ezt követően igyál naponta minél több alkalommal egy-egy pohár vizet. Ez azt jelenti, hogy soha nem leszel igazán szomjas és nem lesz arra szükség, hogy egyszerre több pohárral kelljen meginnod. Ettől ugyanis dagadtnak fogod érezni magad, ami nem kellemes, ráadásul megterheli a szervezetedet.
    De mennyi vízre is van szükséged egy nap során? Erről már írtam korábban, javaslom olvasd el azt a cikkemet.
  3. Legyen tiszta a víz. Amennyiben lehetséges, tiszta vizet igyál üdítők, gyümölcslevek vagy energiaitalok helyett. Amennyiben ragaszkodsz valami “rendes” italhoz, nem probléma, de ne vidd túlzásba. Amennyiben erőlteted a tiszta víz ivását, előbb-utóbb meg fogod szeretni. Tartsd szem előtt, hogy minden feldolgozott gyümölcslé és üdítő vagy cukrot vagy valami édes vegyszert tartalmaz, ami nem jó a szervezetednek.
    Még az is jobb megoldás, hogy egy kiskanál mézzel és pár csepp citrommal “javítod fel“ a vizet, amennyiben valami ízre vágysz.

Mint professzionális fitnesz edző azt mondhatom, hogy azok a klienseim, akik 3 liter vizet isznak egy nap a diétás üdítőitalok helyett sokkal gyorsabban szabadulnak meg a testzsír tömegüktől.
Kálmán István IFAA referens
Preventív gerincedző és Aero-Kick-Box® oktató

Igyál vizet és élvezd a megnövekedett energiádat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

scroll to top